Limon Çayı Nasıl Yapılır?

Kadinpost

Administrator
Yönetici
#1

İyi hazırlanmış bir bardak çay anında canlanıp sizi geri getirebilir. Farklı çay türleri olmasına rağmen, en canlandırıcı çaylardan biri limon çayıdır. Limonlu çayınızı evde yapmak için, aşağıda verilen talimatları izleyin.

Çay içmek pek çok insan için bir ritüeldir ve güne sabahları taze çay olmadan güne başlayamayan insanlar vardır. Çay çeşitli şekillerde hazırlanabilir ve aralarından seçim yapabileceğiniz farklı çay yaprakları çeşitleri vardır. Geleneksel olarak kaynar su bir çaydanlıktaki çay yapraklarının üzerine dökülür ve daha sonra bardaklara dökülmeden önce birkaç dakika boyunca demlenmeye bırakılır.

Çayın içine süt veya krema eklenmez. Ancak, taze bir bardak çay yaparken geleneklere uymaya gerek yoktur. İster şeker, krema, nane yaprağı, ister limonu ekleyin, isterlerse çayınızı tadına bakmak için ekleyebilirsiniz. En popüler çaylardan biri limon çayıdır. Adından da anlaşılacağı gibi limon çayı, biraz taze limon suyu ile tatlandırılmış veya aşılanmış çaydır. Limonlu çay anında vücuda enerji vermeye yardımcı olur ve zihni sakinleştirir ve rahatlatır.Limon çayı faydaları çok büyük ve burada limon çayı sıfırdan nasıl yapılacağını göstereceğiz.

Sıfırdan Limonlu Çay Nasıl Yapılır

Çayın taze ve canlandırıcı lezzetinin tadını çıkarmak için, sıfırdan yapmak en iyisidir. Tek ihtiyacınız olan birkaç temel bileşen.

Malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • Po çay kaşığı çay yaprakları
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 eas çay kaşığı şeker
Uygulama

Limonlu çay yapmak için, suyu bir su ısıtıcısına veya bir tencereye kaynatın. Limonu iyice yıkayın ve limon kabuğunu elde etmek için limonun dış cildini rendeleyin. Limon kabuğu rendesini bir kenara bırakın. Şimdi küçük bir limon dilimi kesin ve suyunu sıkın ve kenara koyun, böylece limon tohumlarının suyuna girmediğinden emin olun. Tencerede veya su ısıtıcısındaki su kaynatıldığında, onu alevden alın ve demlikteki suyu dökün. Çay yapraklarını ekleyin ve çaydanlığın kapağını hemen kapatın ve çayın 2 dakika boyunca dik kalmasına izin verin. 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyunu demlik içine ekleyin. Çaydanlığın kapağını kapatın ve limon suyunun çayı birkaç saniye demlenmesini sağlayın. Bir çay bardağında limonla demlenmiş çay servis yapın, şeker ekleyin ve bir dilim limonla süsleyin.

Limonlu Buzlu Çay Nasıl Yapılır

Bir bardak soğuk limonlu buzlu çay, sıcak bir yaz öğleden sonra ihtiyacınız olan şeydir. Gazlı içeceklerden çok daha sağlıklı ve lezzetli.

Malzemeler
  • 6 adet siyah çay poşeti
  • ½ fincan taze limon suyu
  • 2 büyük limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı taze nane yaprakları
  • 8 su bardağı su
Uygulama

Limonları yıkayıp limonun kabuğunu (narenciye kabuğunun dış renkli kısmı) küçük bir tencerenin içine rendeleyin. Kaseye şeker ekleyin ve şekeri ve limon kabuğunu birlikte karıştırın. Bu karışıma ½ su bardağı su ekleyin ve yavaşça düşük ateşte pişirin, şeker suda çözünene kadar sürekli karıştırın. Bu karışımı alevden alın ve üzerine taze nane yaprakları ekleyin. Karışım oda sıcaklığına gelsin ve daha sonra limon kabuğu rendesi ve nane yaprağı atılarak karışımı süzün. Nane ve limon kabuğu rendesi ile doldurulmuş bir şeker şurubu ile kalacaksınız.

Şimdi 4 bardak su kaynatın ve çay poşetlerini 4-5 dakika boyunca içine dik. Çay poşetlerini sudan çıkarın ve şeker şurubunu ve taze sıkılmış limon suyunu karıştırın. Karışımı ocaktan alın ve bu karışımın içine 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Buzlu limon çayı servis etmek için, uzun bir bardağa birkaç buz küpü ekleyin ve üzerine limon çayı dökün. Servis yapmadan önce bir miktar limon suyuyla süsleyin.

Limonlu çay sıcak veya soğuk olarak servis edilir, sahip olunan en iyi içeceklerden biridir. Seni rahatlattığından ve rahatlamana yardımcı olan doğru içecektir.
 


Üst