Avokado Yağının Cilt Faydaları Nelerdir? Avokado Yağı Nasıl Kullanılır

Tavada kızartılmış veya ev yapımı salata sosunda avokado yağı içmiş olabilirsiniz, ancak avokado yağının cilt sağlığı için faydalarını hiç düşündünüz mü? Tarih boyunca avokado yağı, iyileştirici ve yenileyici özellikleriyle ünlü olmuştur.

Avokado Yağının Cilt Faydaları Nelerdir? Avokado Yağı Nasıl Kullanılır

Tavada kızartılmış veya ev yapımı salata sosunda avokado yağı içmiş olabilirsiniz, ancak avokado yağının cilt sağlığı için faydalarını hiç düşündünüz mü? Tarih boyunca avokado yağı, iyileştirici ve yenileyici özellikleriyle ünlü olmuştur.

İster tüketilsin ister topikal olarak kullanılsın, avokado yağı cildinizin durumunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek zengin bir faydalı besin kaynağıdır. Başlangıç ​​olarak, bu meyve türevi yağ (evet, avokado bir meyvedir!) Oleik asit, tekli doymamış bir omega-9 yağ asidi ve bir omega-6 yağ asidi olan linoleik asit açısından zengindir. İster temel kurulukla, ister sedef hastalığı gibi daha ciddi bir cilt sorunuyla ilgileniyor olun, cilt için çok çeşitli avokado yağı faydaları vardır.

Uyarı: Bu makaleyi okuduktan sonra hem kileriniz hem de ecza dolabınız için bir şişe avokado yağı isteyeceksiniz!

Avokado Yağının Cilt Faydaları

Muhtemelen merak ediyorsunuzdur, avokado yağı cildiniz için tam olarak ne kadar iyidir? Aşağıdakiler dahil birçok yol vardır:

1. Kuru Cildi Nemlendirir

Genel olarak avokado yağı cilt için harika bir nemlendiricidir. E vitamini ve oleik asit gibi yağ asitleri gibi zengin bir besin kaynağıdır.

Avokado yağı yüzünüz için iyi mi? Başlangıç ​​olarak, birçok insan yüz kırışıklıkları ve kuru cilt için avokado yağı kullanmayı sever. Kozmetik endüstrisinde avokado yağı cilde nüfuz etme ve çabuk emilme özelliğinden dolayı sıklıkla yüz ve vücut ürünlerinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda oldukça kararlı ve doğal bir koruyucu olan zengin bir E vitamini kaynağı olduğu düşünülmektedir.

Kuru cildiniz varsa, avokado yağı cildinizin dokusunu iyileştirmeye gerçekten yardımcı olabilir.

2. Anti-Enflamatuar

Sivilce endişesi varsa, cilt için avokado yağı kullanabilir misiniz? Akne gibi iltihaplanmayı içeren bir cilt rahatsızlığınız varsa, avokado yağı doğal anti-enflamatuar ve yara iyileştirici özelliklere sahip olduğundan yardımcı olabilir.

Birçok sivilce hastası, sivilcelerini iyileştirmek için cildindeki yağı soymaları gerektiğini düşünür, ancak bu aslında sivilceyi daha da kötüleştirebilir. Bu her iki şekilde de olabilir. Bazı insanlar, avokado yağının cildini nemlendirmeye yardımcı olduğunu ve bunun da aknenin temel nedeni olabilecek aşırı sebum üretimi olasılığını azalttığını bulmuştur.

3. Yaşlanma Karşıtı

Ne yazık ki, yaşlandıkça, doğal yağımız ve kolajen üretimimiz azalır, bu da cildi kurutucu, daha sert ve daha az genç hale getirir.

Yüz kırışıklıkları için avokado yağı kullanmayı düşünebilirsiniz. Topikal olarak kullanıldığında, yaşlanma belirtilerini artıran cilt kuruluğu ile mücadele ettiği bilinmektedir. Ciltte avokado yağı kullanmak da kolajen üretimini artırabilir.

Bitkisel yağların bilimsel incelemesine göre, hayvan denekleri üzerinde yapılan araştırmalar, avokado yağının topikal uygulamasının kollajen sentezini artırdığını göstermiştir. Ayrıca yara iyileşme sürecinde iltihaplı hücre miktarını azaltmıştır.

Diyetinize, avokado yağında bulunanlar gibi sağlıklı yağları dahil etmek, cildin daha az kuru olmasına ve elastikiyetini korumasına yardımcı olabilir. Bu yüzden yemek tariflerinde olduğu kadar topikal olarak avokado yağı kullanmak, cildinizi parlak ve genç tutmanın harika bir yoludur.

4. Serbest Radikallerle Savaşır

Cilt sağlığı ve vücudumuzun iç sağlığı söz konusu olduğunda, serbest radikalleri ve serbest radikal hasarını azaltmak akıllıca bir hedeftir.

Serbest radikaller sadece hastalığa katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar ve cilt kanseri gibi daha ciddi endişeler dahil olmak üzere her türlü istenmeyen cilt değişikliklerine de katkıda bulunur.

Zengin besin ve antioksidan içeriği ile avokado yağı, dahili ve harici olarak kullanıldığında serbest radikal hasarına karşı savaşmaya yardımcı olabilir.

5. Güneş yanığını yatıştırmaya yardımcı olur

2011 yılında yayınlanan bilimsel bir incelemeye göre avokado (Persea americanaYağ, E vitamini, beta-karoten, D vitamini, protein, lesitin ve yağ asitleri bakımından zengindir, cildi rahatlatmaya ve güneş yanığının olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olmak için doğal güneş sonrası ürünlere harika bir katkı sağlar.

6. Sedef Hastalığını İyileştirebilir

Sedef hastalığı, cildin iltihaplanmasına ve pullanmasına neden olan kronik, otoimmün bir cilt hastalığıdır. Dergide yayınlanan bir klinik araştırmanın sonuçları Dermatoloji Avokado yağı içeren bir B12 vitamini kreminin, 12 haftalık bir gözlem süresi boyunca sedef hastaları üzerinde nasıl kalıcı yararlı etkileri olduğunu ortaya çıkardı.

Genel olarak çalışma, bir B12 avokado yağı kremi kullanımının "iyi tolere edilen, uzun vadeli sedef hastalığının topikal tedavisi olarak önemli bir potansiyele sahip olduğu" sonucuna varıyor.

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır

Avokado yağı, cilt için güçlü bir doğal güzellik bakımıdır ve herhangi bir doğal cilt bakımı rutinine harika bir katkı. Cildimizin sağlığı için avokado yağı, kuru cildin iyileştirilmesinden göz makyajının çıkarılmasına kadar değişen kullanımlarla yayılıyor.

Bir pamuk topuna az miktarda avokado yağı sürün ve makyajı çıkarmak için gözleri kaydırın. Biraz avokado yağını geride bırakmak endişelenecek bir şey değil, çünkü kalan yağ kaz ayaklarının azalmasına yardımcı olabilir.

Avokado yağını ince çizgilere, kırışıklıklara, çatlamış topuklara ve kuru tırnak etlerine ve ayrıca vücudun veya yüzün neme ihtiyacı olan diğer bölgelerine de uygulayabilirsiniz.

Bazı insanlar ayrıca cildi aydınlatmak için avokado yağı kullanır, ancak bu kanıtlanmış bir fayda değildir.

Zeytinyağı ve Avokado Yağı (Cilt için)

Avokado ve zeytinyağı, tohumlardan ziyade etli meyve özlerinden elde edilen yenilebilir yağlardır. Bunlar mutfakta benzer şekilde kullanılabilen iki sağlıklı yağ seçeneğidir. Saç ve cilt için hem zeytinyağı hem de avokado yağı kullanabilirsiniz.

Genelde her iki yağın da "en iyi cilt yemekleri" listesine girdiğini göreceksiniz. Hangisi en iyisi? Bunları topikal olarak kullanmak söz konusu olduğunda, bu cilt tipinize ve kişisel tercihinize bağlı olabilir.

Oleik asit, bu yağların her ikisinin de önemli bir yönüdür ve her ikisinin de kuru, iltihaplı veya yaşlanma belirtileri gösteren ciltler için yararlı olmasının ana nedenidir. Avokado yağında bulunan yağ içeriğinin yaklaşık yüzde 70'i tipik olarak tekli doymamış oleik asit iken, zeytinyağında bulunan yağın yüzde 83'ü oleik asit olabilir.

Her iki yağ da içeride ve dışarıda serbest radikal hasarına karşı savaşabilen E vitamini gibi antioksidanlar içerir. Araştırmalar, zeytinyağının avokado yağından daha fazla E vitamini içerdiğini gösteriyor.

Ciltte kullanıldığında zeytinyağı, avokado yağına göre biraz daha kalın ve daha çok kokulu. Bazı insanlar için bu, topikal kullanım için zeytinyağı yerine avokado yağını seçmenin bir nedenidir.

Kırılmaya yatkınsanız, zeytinyağı, komedojenik ölçekte (0-5) avokado yağının "3" puanına kıyasla "2" ile daha düşük puan aldığı için daha iyi bir seçim olabilir.

Riskleri ve Yan Etkileri

Avokado yağının cilt ve saç için birçok potansiyel faydası vardır, ancak avokadoya alerjiniz varsa, muhtemelen hem yiyeceklerde hem de harici kullanım için avokado yağından uzak durmanız gerekecektir.

Latekse alerjiniz varsa, avokado, muz, kivi ve çarkıfelek gibi lateksle aynı alerjenleri içeren meyvelere muhtemelen alerjiniz vardır.

Avokado yağı gözenekleri tıkayabilir mi? Avokado yağı, komedojenik ölçekte 3 puan alır. Bu ölçek 0-5 arasındadır ve 3 tipik olarak gözenekleri tıkama eğilimi “orta” olduğu anlamına gelir.

Kişisel cilt tipinize bağlı olarak, avokado yağı sizin için işe yarayabilir veya çalışmayabilir. Sivilceyle mücadele ediyorsanız veya yağlı bir cildiniz varsa, bunu sadece vücudunuzda kullanmak isteyebilirsiniz, ancak yüzünüzde veya diğer patlama eğilimli alanlarda değil.

Son düşünceler

  • Avokado yağı, topikal olarak da kullanılabilen yenilebilir bir yağdır. Bir avokado meyvesinin özünün preslenmesinden gelir.

  • Bu yağı, stabilitesi, yüksek E vitamini içeriği ve cildi nemlendirme yeteneği nedeniyle kozmetik ürünlerde sık sık bulacaksınız.

  • Avokado yağının cilde faydaları arasında kırışıklıkların ve ince çizgilerin azalması, kuruluk, iltihaplanma ve serbest radikal hasarı sayılabilir.

  • Avokado yağını topikal olarak kullanmak, sedef hastalığı gibi kronik cilt hastalıklarını iyileştirmeye bile yardımcı olabilir.

  • Zeytinyağı ile avokado yağını cilt için karşılaştırıyorsanız, cilt ve saç için potansiyel kullanımları ve yemek pişirmek çok benzer.

  • Akneye eğilimli veya yağlı bir cildiniz varsa, avokado yağı sizin için en iyi seçim olmayabilir ve zeytinyağı daha iyi sonuç verebilir. Bununla birlikte, normal veya kuru bir cildiniz varsa, avokado yağının sizinle aynı fikirde olduğunu ve cildinizin sağlığını gerçekten iyileştirdiğini fark edebilirsiniz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER